Filmklubben Sandgatan 8 för att se och diskutera film hos Dominikanerna på Sandgatan 8 i Lund.  Vi ser filmer som kan ge underlag för reflektion, filmer som är gjorda med engagemang. Det vi söker är inte film med “budskap” eller ren underhållning, men film som närmar sig världen med nyfikenhet och öppen blick.
Bra film kan fördjupa perpektiven. Där finns det som inte går att förklara, människans och världens mysterium, alla lager av verklighet. En sanning, gömd i den vanliga världen, kan framträda in te minst i de diskussioner som följer på varje film. Under några år har vi sett film bland annat av Andrei Tarkovsky, Robert Bresson, Hirokazo Kore-eda,  Ingmar Bergman, Erik Rohmer, Bo Widerberg, Debra Granik, Kelly Reickhardt och  andra. Vi blandar “svårare” och “enklare” filmer, svenskt och annat - alltid med engelsk undertext.
Höst och vår har vi under en följd av år anordnat FilmDagar med ett valt tema, ett bra tillfälle att se flera filmer av en regissör och gå in och undersöka hans värld.

Programansvariga för Filmklubben 2024 är Magnus Ingvarsson, Viggo Johnsson, Daniel Markus  och Björn Engdahl, dominikanbroder.

Alltid introduktion före och samtal efter filmen, vanligtvis på engelska/ Always introduction before the film and discussion afterwards

English subtitles to all films.

Medlemsskap i Filmklubben, 150 Skr för 2024 tecknas på plats / Membership 150 SEK for all films 2024, registration at the entrance

Filmerna visas i samarbete med Dominikanerna, Domino katolska studenter och Bilda

Discussion after all films